Ryby a mořské plody
Také tyto suroviny tvoří důležitou součást indického jídelníčku. Platí to ovšem pouze o pobřežních oblastech, nikde jinde na rybu prakticky nenarazíte. Ani ve velkých řekách se běžně neloví a spatřit rybáře se podaří spíše výjimečně.
Některé z nejjemnějších druhů krevet se loví právě v indických vodách a není tedy divu, že se v těchto oblastech připravuje spousta vynikajících jídel z těchto tvorů. Ve většině případů se používají obyčejné krevety, ovšem labužníci znají i královské (king prawns) nebo tygří (tiger prawns). Ty jsou sice podstatně dražší, ale platí za skutečnou delikatesu.
Nejběžnější a nejoblíbenější jídla z ryb a mořských plodů jsou například: Klasicky pečená ryba, ryba tandoori, královské balti krevety, krevetí patia, pikantní červené krevety, krevetí madrás, krevety bhúna.